Kultur- och fritdsnämnden tog upp förslaget i sitt sammanträde den 22 februari. Beslutet blev att förslaget om en permanent streetbasketplan avslås.

 

Ordförandeutlåtande:

Jag delar förslagsställarens åsikter om att basket är en viktigt sport i Tyresö, men ser ett problem i att anlägga permanent basketplan vid skateparken. Förra året genomfördes en markarbeten som gjorde ytan mellan parkourparken och padelplanen mer jämn och vi anlade konstgräs från Tyresövallens A-plan där.

För ett par år sedan köpte fritidsgården in en mobil plan med hårt platsgolv och korgar som är anpassade för utomhusbruk, men de gick tyvärr sönder förra året och kunde inte användas på ett korrekt sätt. Det var långa leveranstider på reservdelar för att laga anläggningen men ambitionen är att till denna vår/sommar åter lägga anlägga den mobila planen på den utpekade ytan.

 

Därför anser jag att vi ska avslå detta Tyresöinitiativ om att anlägga en permanent streetbasketplan. I framtida utveckling av Wättingestråket finns det utpekade ytor nedanför gymnasiet för aktivitet och när planeringen för det området börjar så ska förvaltningen ta med detta Tyresöinitiativ i beaktning när de prioriterar användningsytor.