Dalhallen är en fin och bra gymnastikhall som används flitigt av Tyresös gymnastikföreningar och cheerleading. Hallen är utrustad med redskap som tumbling, trampoliner med hoppgrop och trampolinbana som gymnasterna behöver. Så långt är allt jättebra. Merparten av gymnasterna är tjejer mellan 6 och 18 år.

Det som saknas är:

-     Läktare (inklusive område för café) så att gymnastiktävlingar kan hållas i Dalhallen. Idag behöver samtliga stora tunga redskap flyttas till hall med läktare för varje tävling vilket kräver många människors ideella arbete i många timmar vid varje gymnastiktävling för att få med nödvändiga redskap till en hall med läktare, t ex Slottshallen och Tyresöhallen.

-     Entrén är otrygg och anonym. Hallen ligger bortvänd från parkeringen och bostadsområdet intill (entrén är helt dold) vilket gör att det ofta är öde utanför och upplevs som en otrygg plats. Det känns inte tryggt att låta sin dotter cykla dit själv eller ens gå själv till och från parkeringen.

Förslag:

• Bygg en rejäl läktare samt en cafédel med kök till den fina gymnastikhallen Dalhallen.

• Gör en trygg, tilltalande, snygg och inbjudande entré samt öppna upp mot parkeringen. Fönster från cafédelen ut mot Wättingestråket så att kontakt finns mellan ute och inne som skapar trygghet.

Med ovanstående enkla medel skulle det vara en enorm satsning på unga tjejer i Tyresö!