Datum: 2021-05-19 15:54
Inskickat av: Sara
Kommentar: Jättebra och viktigt förslag. Jämför hur mycket som satsas på ishallen och hockeyn med hur mycket ridsporten får av kommunen. Stallet är slitet och bara ett ridhus på en så stor anläggning är otroligt.
Datum: 2021-05-19 16:18
Inskickat av: Anne-Charlotte Lundbäck
Kommentar: Helt ovärderligt att det finns kapacitet att ta emot alla de ridintresserade ungdomar som finns i Tyresö. Den främsta idrotten som aktiverar flickor!! Eftersom Tyresö är en växande kommun kommer dessutom antalet att öka under de närmaste åren. Extra viktigt att utbyggnaden startar snarast eftersom det ju alltid tar tid mellan beslut och färdigställande!
Datum: 2021-05-19 16:26
Inskickat av: Karin Lindblad
Kommentar: Jag bor i Älta men handlar mat och saker i tyresö. Jag rider i tyresö! Hindras att rösta om förslaget men stödjer det till fullo
Datum: 2021-05-19 16:28
Inskickat av: Karin Ekestam
Kommentar: Många barn, ungdomar och vuxna spenderar tid på Tyresö Ryttarförening. Idag har vi det trångt i ridhuset och hästarna behöver boxar istället för spiltor som många hästar idag står i. Vi har också stort behov av ett varmt omklädningsrum och läktare/rum där man kan värma sig när det är kallt ute!
Datum: 2021-05-19 17:50
Inskickat av: Emma Johansson
Kommentar: Tyresö ryttarförening med ridskola erbjuder en fantastisk verksamhet för barn och ungdomar att både få lära sig rida men också att lära sig s.k. horsemanship. Personalen bryr sig otroligt mycket om hästarnas välfärd och viktig kunskap om hur hästar ska skötas och utbildas förmedlas till ridskoleeleverna. Jag har själv många års häst- och riderfarenhet, både som hobbyryttare och som yrkesverksam. Just nu rider jag lektion en dag/ veckan på ridskolan. Jag är genuint imponerad av personalens engagemang och arbete. Att ha en sådan här verksamhet i Tyresö kommun är guld värt och det vore otroligt synd att inte förvalta den!
Datum: 2021-05-19 18:53
Inskickat av: Anita
Kommentar: Tycker det är under all kritik att ridsporten har sån låg prioritering i Tyresö kommun. Det är 2021 och unga flickor (ja några tanter också) byter om till sina ridkläder efter skolan på loftet. Det finns varken vatten, spegel, rimlig belysning, ingen värmekälla, alltså INGEN värmekälla. Kläderna hänger i återvunna gamla plåtskåp, och är alltså iskalla vintertid. Det finns inget riktigt golv, inga riktiga väggar eller något innertak. Känns mer som 1921 än 2021. Att ens Tyresö kommun får hyra ut en sådan anläggning, borde granskas. En cafeteria borde vara lag, ungdomar har det svårt som det är idag och fler o fler får ätstörningar i yngre åldrar. Tyresö kommun skulle med en trevlig cafeteria visa att mat är en självklarthet och ska vara lättillgängligt när man idrottar.
Datum: 2021-05-19 19:04
Inskickat av: Magnus Lindén
Kommentar: Kan man lägga ner så hutlöst pengar på en ny ishall så måste det finnas något över till tjejerna. Vem inom annan verksamhet byter om på en kall vind.
Datum: 2021-05-19 19:24
Inskickat av: Anna
Kommentar: Självklart med en sån stor verksamhet som involverat många väntrummet för föräldrar o h elever.
Datum: 2021-05-19 20:04
Inskickat av: Eva
Kommentar: Ett till ridhus behövs verkligen så även privatryttare kan få tillgång till att nyttja ett ridhus inom kommunen, för kurser samt utbildningar. Nu finns också en till förening som är ansluten till svenska risportsförbundet med ca 50st medlemmar med behov av fler ridhustider för att kunna möta efterfrågan medlemmar. Ett till ridhus vore magiskt!
Datum: 2021-05-19 20:19
Inskickat av: Marianne Wahlgren
Kommentar: Bästa Tyresö kommun! Satsa på tjejerna en gång av 10 i alla fall 😀
Datum: 2021-05-19 20:28
Inskickat av: Jeanette lired
Kommentar: Dags för en satsning på ridsportenni Tyresö. Merparten av utövarna av ridsport samt anställda på ridskolan är kvinnor/flickor deras fritidsysselsättning och arbetsmiljö behöver enbrejäl satsning
Datum: 2021-05-19 20:58
Inskickat av: Tanja Forsell
Kommentar: Självklart bör Tyresö kommun kunna erbjuda mer än ett ridhus då sporten är så stor med så många utövare från både egen och angränsande län.
Datum: 2021-05-19 21:17
Inskickat av: Maria
Kommentar: Stöttar förslaget till 100%
Datum: 2021-05-19 21:27
Inskickat av: Eva Karlsson
Kommentar: Tycker absolut att detta är av största vikt att stödja och se till att ridhuset får den spons som behövs. Alla dessa flickor som går till hästarna, lär sig förutom att rida, ta ansvar för ett stort djur och se till att den har det bra. Samhällsnytta ! Ett nytt ridhus med värmd läktare.... Ja absolut. Tjejer behöver också uppmuntran och de håller mer till i stall än ishallar. Nu ör jag mamma till både en flicka (hästtjej) och en kille (ishallskille) så jag har erfarenhet av både ridhus och ishallar. Nu är det tjejernas tur ! Kan skriva hur mycket som helst här men då tror jag ni slutar läsa MEN om ni vill ha mer kommentarer från mig så säg bara till // mvh Eva Karlsson
Datum: 2021-05-19 21:34
Inskickat av: Cecilia Wallin
Kommentar: Jag och mina två barn rider eller har ridit på Trf under många år men även på andra klubbar som i ex Gustavsbergs och i Mjölby. Bemötandet och stämningen inom Trf, kan vi vittna om, är exceptionellt god och det är synd att inte fler ungdomar ges möjlighet att få tillgång till ett ovanligt trevligt stall och en bra ridverksamhet. Genom att ge föreningen de fysiska förutsättningar som de behöver för att tillhandahålla en bra verksamhet säkrar ni utveckligen och fortlevande av en suverän fritidsverksamhet där ung och gammal möts, har roligt och ges tilllfälle att även lösa problem och samarbeta med varandra.
Datum: 2021-05-19 22:15
Inskickat av: Lena Karpstedt / (Julia)
Kommentar: Jag hoppas att min röst gör skillnad såklart ska alla barn som vill rida ha möjlighet att få göra det i sin egen kommun Tyresö som är så fin 🌷
Datum: 2021-05-19 22:35
Inskickat av: Claudia
Kommentar: Det nuvarande ridhuset räcker inte till för att fylla det tryck som finns på alla som rider i Tyresö. Så ett till ridhus behövs verkligen. Ridningen är stor i Tyresö, gör den ännu bättre genom ett till ridhus.
Datum: 2021-05-19 22:57
Inskickat av: Kristina Ek
Kommentar: Jag bor i Älta och Fårdala ridskola är den närmaste ridskola vi har, därför vill jag visa mitt stöd för förslaget trots att jag inte bor i Tyresö.
Datum: 2021-05-19 23:27
Inskickat av: Kennet
Kommentar: Varför skall inte dom som rider i fårdala få ett riktigt Omklädningsrum utan att behöva frysa ihjäl på vinter, för det är på höloftet som de får förvara sina ridgrejer och där är det kallare än ute på vintern. Men hockeyn där får man super fina rena Omklädningsrum uppvärmda och med duschar och andra faciliteter, och lika så i fotbollen. Så nu är det verkligen ridningen tur i Tyresö att få något!
Datum: 2021-05-19 23:42
Inskickat av: Ulla larsby
Kommentar: Ingen
Datum: 2021-05-20 05:09
Inskickat av: Jenny Backman
Kommentar: Fick inte rösta då jag inte bor eller arbetar i kommunen men har min dotter på denna ridskola sedan många år och vill absolut stödja förslaget då fler borde få möjlighet att ta del av ridning på denna suveräna ridskola. Mvh Jenny Backman, Nacka bo
Datum: 2021-05-20 06:49
Inskickat av: Lina
Kommentar: Stödjer!!
Datum: 2021-05-20 07:50
Inskickat av: Hannah Quested Aronsson
Kommentar: Tycker det är konstigt att de bygger om ishallen (när det knappt behövs) men låter hästarna stå kvar i sina små spiltor
Datum: 2021-05-20 09:34
Inskickat av: Lena Sundling
Kommentar: Liksom många andra på TRF bor jag inte i Tyresö utan i Nacka och får därför inte rösta, men vill ändå uttrycka mitt och min dotters starka stöd för förslaget. TRF har många medlemmar från hela södra Stockholm och jag är övertygad att om alla fick rösta skulle antalet vara klart högre än nu. TRF driver en stor och av medlemmarna väldigt uppskattad verksamhet med i princip orimliga förutsättningar i dagsläget. Stallet hoppas vi ju få nu, men det är verkligen bara halva behovet och ridhus med någon form av kafeteria/vettig humanlokal är ett akut behov också.
Datum: 2021-05-20 10:10
Inskickat av: Helena
Kommentar: Jag stödjer förslaget, men bor inte i Tyresö. Dock är Fårdala den närmaste ridskolan för alla Ältabor!
Datum: 2021-05-20 11:15
Inskickat av: Emelie
Kommentar: Eftersom jag inte bor i Tyresö utan i Älta kunde jag inte rösta. Ett välfungerande ridhus är mycket angeläget utifrån den efterfrågan som finns. Hade jag kunnat rösta hade jag röstat JA!
Datum: 2021-05-20 11:57
Inskickat av: Zandra
Kommentar: Jättebra förslag!
Datum: 2021-05-20 14:33
Inskickat av: Karin
Kommentar: Varje dag skjutsar vi vårt barn 2 mil t.o.r till denna fantastiska fritidsgård, då barnet älskar att spendera sin tid i stallet, med fina kompisar, djur och ledare som bryr sig om och utvecklar ungdomarna. Vi bor inte i Tyresö kommun, men stöttar självklart förslaget till ett nytt ridhus.
Datum: 2021-05-20 16:36
Inskickat av: Karin
Kommentar: Så många står i kö för att få rida. Att lära sig att umgås och hantera hästar, är att lära sig ta ansvar. Ledarskapsutbildning på högsta nivå! Känner mig stolt över attbo i en så fin frilufts - och fritidskommun, men nu är det verkligen dags att satsa även på denna tjejsport.
Datum: 2021-05-20 19:04
Inskickat av: Mats Lindström
Kommentar: Jag har tillbringat många timmar på ridskolan genom åren då mina tre döttrar ridit som unga. Min fru var då ridlärare där, och min äldsta dotter har gått samma väg. Och en dotter till är fortfarande aktiv och tar lektioner på samma ridskola. Det har slagit mig många gånger att det inte satsas lika mycket på ridsport som andra mer typiska pojksporter. Det är klart det behövs en ny modern ridanläggning i Tyresö!
Datum: 2021-05-20 21:31
Inskickat av: Per Dixon
Kommentar: Vi har barn som rider i Tyresö men bor som väldigt många andra aktiva i Älta. Vi hoppas såklart att man från politikernas håll inser vilken otroligt bra investering det är för framtiden att satsa på en idrott som ger framförallt unga tjejer en plattform att bygga vidare ett aktivt liv på. Den utbildning de får på ridskolan är ovärderlig för sitt framtida liv i ansvar och självständighet. Dessutom lär de sig att rida och ha kul.
Datum: 2021-05-21 00:28
Inskickat av: Lotta
Kommentar: Självklart ska alla idrottsföreningar ha lika villkor. Har ridit på Fårdala Ridskola ( som det hette då) redan i slutet på 1960 talet fram till 1983, sedan skaffade jag egen häst. Visst har ridskolan fått ett lyft sedan jag slutade där men det går inte att jämföra med resterande idrott i Tyresö. Hästar, barn, ungdomar och vuxna som är på denna anläggning behöver få större utrymme och framför allt ett varmt omklädningsrum,cafeteria och ridhus.
Datum: 2021-05-21 07:55
Inskickat av: Sickan
Kommentar: En viktig plats för många, med olika villkor i livet. En verksamhet som stärker och ger glädje för de som har det tufft. Viktig del i samhällets nät av aktiviteter för alla.
Datum: 2021-05-21 09:06
Inskickat av: Wenke Rundberg
Kommentar: Jag varken bor eller arbetar i kommunen men jag rider på ridskolan, precis som mina döttrar gjorde för länge sedan. När jag själv återvände som ryttare blev jag snabbt påmind om hur tuffa alla som rider och hanterar hästar måste vara. Inte bara på grund av det självklara - att det är stora, kraftfulla flyktdjur, utan också för att det fortfarande anses självklart att vi ska frysa på läktaren, byta om på ett iskallt höloft och inte kunna ta en dusch efter ett svettigt ridpass. Hur många andra sportanläggningar har det så? Tyresö ridskola ägs av oss i föreningen - alltså vi som rider där. Kanske bidrar det till den omvittnat goda stämning som finns i stallet? Hur som helst så är TRF en populär förening och idag pusslar de superduktiga ridlärarna och personalen för att få i hop ridlektionerna i det underdimensionerade ridhuset (som naturligtvis är både iskallt på vintern och stekhett på sommaren). Jag har förstått att frågan om ridhus och stall är en segdragen historia i kommunen. Nu när Tyresö kommun har vänt ett underskott till ett överskott (grattis och bra jobbat) kan ni väl också passa på att visa handlingskraft och ta tag i frågan om ett nytt ridhus som är bättre anpassat till både människor och djur. Håller tummarna!
Datum: 2021-05-21 16:56
Inskickat av: Sonia
Kommentar: Ridhuset är en viktig del av barnen som rider i Fårdala Ridskola. Jätteviktig förslag!
Datum: 2021-05-21 17:05
Inskickat av: Maria Stenberg
Kommentar: Mycket bra förslag!
Datum: 2021-05-21 17:23
Inskickat av: Ellinor
Kommentar: Stödjer detta fullt ut, tjejerna och killarna men framför allt hästarna förtjänar detta.
Datum: 2021-05-21 17:29
Inskickat av: Susanne Söderling
Kommentar: Satsa på hästintresserade ungdomar. Idrotten får allt för mycket pengar. Samspelet mellan djur o ungdomar är så viktigt och ovärderligt. Ger tusenfalt tillbaka.
Datum: 2021-05-21 17:47
Inskickat av: Robert
Kommentar: Idrotten måste arbeta för mer fritid för barn och ungdomar. Så bra förslag
Datum: 2021-05-21 18:37
Inskickat av: Alicja Bravilius
Kommentar: Pandemin har visat oss alla vikten av aktiviteter för unga som främjar rörelse, utveckling och psykisk hälsa. Tyresö behöver fler sådana projekt för att förbli en attraktiv kommun
Datum: 2021-05-21 18:41
Inskickat av: Lisa Jacobsson
Kommentar: Tyresö Ryttarförening har en fantastisk verksamhet som kommunen kan vara stolt över! Det är år 2021 och det borde vara en självklarhet för kommunen att satsa lika mycket på idrotter med övervägande kvinnliga utövare som på idrotter med övervägande manliga utövare!
Datum: 2021-05-21 18:51
Inskickat av: Lena
Kommentar: Ökad tillgänglighet för fler ungdomar och förbättrad djurhälsa
Datum: 2021-05-21 19:13
Inskickat av: Rémi Puig
Kommentar: Bra
Datum: 2021-05-21 19:22
Inskickat av: Christine
Kommentar: Jag tillhör inte de som får rösta men vill ändå stödja förslaget. Idag går ponny- och hästlektioner omlott/parallellt i det enda ridhuset vilket gör det trångt och svårt för instruktörerna att göra sig hörda. Ridande elever och väntande föräldrar fryser under vinterhalvåret trots vinterkläder. Personalen arbetar flera timmar per dag i ett utkylt ridhus, och hästarna arbetar med frost i ansiktet. Förmodligen finns en lång väntelista med presumtiva elever som vill börja på Tyresö kommuns enda ridskola. Ytterligare ett ridhus skulle öka kapaciteten. Drömmer om ett nytt stall med boxar till alla hästar, ett nytt isolerat ridhus och en varm cafeteria samt omklädningsrum med dusch och skåp, inom en nära framtid.
Datum: 2021-05-21 19:25
Inskickat av: AnnChristin
Kommentar: Viktigt att kommunen inte glömmer bort den lokala föreningen Triks (Tyresö Rid och Körsällskap) som håller till på Uddby Gård. Det är en inbjudande och inkluderande förening för stora och små. Dessutom arbetar ungdomarna i stort sett varje helg med att hålla Uddby Gård öppet för oss Tyresöbor genom sin ponnyridning på gårdens russ. Föreningen är fantastisk med många fina ungdomar som är mentorer åt de yngre barnen. Hoppas ni beaktar deras intressen och ser värdet i deras behov av att också kunna hålla en sund hästhållning. Är själv hästägare med häst uppstallad i Haninge. En kommun där balansen mellan privathästar och ridskolehästar fungerar utmärkt och föreningarna samarbetarfint - eftersom de har samma målbilder.
Datum: 2021-05-21 20:08
Inskickat av: Jessica Söderkvist
Kommentar: Jag stödjer förslaget!! Jag är ridelev på Fårdala men bor dessvärre i Älta och inte i Tyresö, så hindras därmed från att stödja för förslaget enligt ovan.
Datum: 2021-05-21 20:20
Inskickat av: David England
Kommentar: Ja!
Datum: 2021-05-21 20:52
Inskickat av: Karina Alvarez
Kommentar: Vi hänger väldigt mycket i Tyresö! Mina barn går på flera aktiviteter i Tyresö bla ridning. Vi ser behov av flera ridhus då det är flera flera barn som vill rida och som måste stå i kö länge.
Datum: 2021-05-21 20:53
Inskickat av: Åsa Håkansson
Kommentar: Stödjer förlaget, fantastiskt förening med så fina hästar. Både djur och människor är värda ändamålsenliga lokaler!!
Datum: 2021-05-21 21:15
Inskickat av: Robert
Kommentar: Detta är en enormt viktig satsning som också stödjer flickors idrottande. Ridningen stärker dem som individer och ger dem ett starkt sammanhang.
Datum: 2021-05-21 21:21
Inskickat av: Maria Lundin
Kommentar: Nu är det dags att satsa på ridsporten i kommunen! Kan inte vara försvarbart att skjuta på nytt ridhus när det satsas på andra sportarenor .
Datum: 2021-05-21 21:32
Inskickat av: Lovisa
Kommentar: !
Datum: 2021-05-21 21:55
Inskickat av: Ingela Berggren
Kommentar: Självklart att det skall finnas ett ridhus
Datum: 2021-05-21 22:22
Inskickat av: Jenny Larsson
Kommentar: Nu är det dax att satsa på ridsporten och de ungdomar i Tyresö som har detta som intresse. Ridhuset är kallt och dragit. Som anhörig fryser man ihjäl om man ska titta på. Man skulle inte bara behöva nytt ridhus utan även ett större och varmt omklädningsrum med skåp att hyra. Det är svårt att få tillgång till ett skåp i dag och där man byter om i dag är det iskallt. Att det inte finns utrymme är speciellt ett problem för de ungdomar som har en allergisk familjemedlem eller separerade föräldrar.
Datum: 2021-05-21 23:12
Inskickat av: Ulrika Königsson
Kommentar: Bor inte i kommunen men har barn som rider på anläggningen. Det känns självklart att pengar behöver satsas på ridanläggningen då anläggningen i dagsläget inte uppfyller gällande djurskyddslagar och dessutom erbjuder en bristfällig arbetsmiljö för personal och elever. Ulrika
Datum: 2021-05-21 23:17
Inskickat av: Tyri Asklöf
Kommentar: Ja, ett modernt ridhus i Tyresö!
Datum: 2021-05-22 07:28
Inskickat av: A W
Kommentar: TRF och ridskolan erbjuder en fantastisk verksamhet för barn och ungdomar att både få lära sig rida men också att lära sig hästvett/kunskap . Personalen är fantastisk, engagerad, kunnig och ser till hästarnas bästa samtidigt som de lär både vuxna och barn hur hästar ska tas om hand om. Har själv flera års häst- och riderfarenhet och jag har nu en son som rider flera dagar i veckan på ridskolan och fullkomligt älskar denna sport/aktivitet! Fungerande anläggningar som denna är av yttersta vikt för oss alla.
Datum: 2021-05-22 08:32
Inskickat av: Johanna
Kommentar: Ett ridhus är viktigt. Det är på tiden att stötta hästverksamheten i Tyresö.
Datum: 2021-05-22 10:49
Inskickat av: Jenny
Kommentar: Det borde funnits ett till ridhus för 10 år sedan! Det är mer än dags nu! Säkerheten höjs, folk slipper kanske rida mitt i natten för att få plats. Kön på ridande ringlar lång. Vi väntar även på stallbyggnaden. Hästarna behöver boxar! Personalen en dräglig arbetsmiljö. Och tänk om vi i tyresö kan visa upp en fin häst och ridmiljö. Hos oss rider gammal som ung, kille som tjej, olika funktionsvariationer med odiagnostiserade. Varje dag tillbringar massor med ungdomar sin fritid här. Och kommunen borde därför även betala en fritidsledare. Så som Stockholm stad gör. Ridhus med cafeteria är det minsta man kan fixa snarast!!!! Visa att tjejer är lika mycket värda som killar och satsa. Den sport som flest flickor utövar, som är en mycket stor sport i kommunen.
Datum: 2021-05-22 10:50
Inskickat av: Lova
Kommentar: Jätte viktigt, en ridskola och minst 2 privatstall behöver dela på ett ridhus Vi kan inte bara ha ett ridhus i hela Tyresö!
Datum: 2021-05-22 13:42
Inskickat av: Linda
Kommentar: Det var klart för flera år sedan att det skulle byggas ett nytt ridhus och stall men som inte blev av för att det sas att det helt plötsligt inte fanns pengar. Och sedan satsa så mycket pengar på en ny ishall som dessutom blivit mycket dyrare än vad det var tänkt är rent ut sagt skamligt.
Datum: 2021-05-22 21:28
Inskickat av: Klara Ringborg
Kommentar: Det är glädjande att kommunen nu fattat beslut om att följa djurskyddslagens intentioner om uppstallning av häst (dvs box till samtliga hästar och inte spilta), men tråkigt att det tagit så lång tid. Ridskolan är i stort behov av två ridhus då Sveriges klimat inte tillåter lektionsridning utomhus under stora delar av året, särskilt under terminstid. I det ursprungliga förslaget fanns ytteligare ett ridhus. Stallet är för många växande ungdomar en trygg punkt och ett utmärkt ställe att förebygga den skenande psykiska ohälsan hos våra barn och ungdomar.
Datum: 2021-05-23 07:41
Inskickat av: Anki Johansson
Kommentar: Stöttar förslaget till 100 % Ridning är en fantastisk sport för alla åldrar. Ett super bra ställe för ungdomar att vara på .
Datum: 2021-05-23 20:20
Inskickat av: Monica Nilsson
Kommentar: Alla som utövar olika fritidsaktivitet i kommun har rätt till en fullgod anläggning för sitt utövande. Jag stödjer.
Datum: 2021-05-24 08:52
Inskickat av: Maritta Hellström
Kommentar: Mycket välkommet förslag! Behovet är stort,det är många unga tjejer,som skulle må mycket bättre av att få möjlighet till ridsport. Mitt barnbarn stod i 1,5 år i kö innan hon fick plats! Lång tid för ett barn./ Maritta
Datum: 2021-05-24 10:04
Inskickat av: Pernilla
Kommentar: Det är på tiden att det görs något riktigt bra för en stor tjejsport där det glädjande nog också finns ett flertal pojkar / killar / män. Ridskolan har fått vänta alldeles för länge på stöd och satsning från kommunen.
Datum: 2021-05-24 11:29
Inskickat av: Hanning Marie-Louise
Kommentar: Stort behov och viktigt att prioritera!
Datum: 2021-05-24 13:03
Inskickat av: aysha
Kommentar: Jag tycker verkligen att vi ska bygga ett till ridhus! Jag rider själv på TRF och det hade varit magiskt med ett till ridhus, så jag tycker ABSOLUT att det ska hända! MVH Aysha
Datum: 2021-05-24 15:20
Inskickat av: Ewa Jansson
Kommentar: Har ridit och verkat på TRF sedan 1992. Kan intyga att behovet av ett nytt ridhus är mycket stort, förarbetena är klara sedan flera år Det är bara beslutet som saknas. Så please, låt det bli verklighet nu, Bra barn och ungdomsverksamhet för så många.🏇🏇
Datum: 2021-05-24 16:35
Inskickat av: Andreas
Kommentar: Jättebra verksamhet generellt och inte minst för funktionshindrade, både barn och vuxna. Ett föredöme skulle jag vilja påstå! Jag är rullstolsburen och har ridit en gång i veckan i drygt 15 år tillbaka. Toppenbra ledare, hästar, fina omgivningar men förstås behöver anläggningen uppdateras, den är sliten. Här har Tyresö kommun chansen att prioritera något verkligen bra för medborgarna!
Datum: 2021-05-24 19:59
Inskickat av: Rebecca
Kommentar: Stödjer!
Datum: 2021-05-25 11:46
Inskickat av: Hanna Järnklo
Kommentar: Sjukt viktigt för oss som rider på ridakolan att veta att alla har en gemensam mötesplats med uppvärmd cafeteria samt ett vackert nytt ridhus som är både gjort för oss elever med ordentliga läktare och för alla hästars skull! Detta är en stor fråga som vi verkligen bör lyfta!
Datum: 2021-05-27 10:27
Inskickat av: Anna Rastner
Kommentar: Vi är många som rider på ridskolan i Tyresö som bor runtomkring kommunen. Det är en fantastisk verksamhet och köerna att få börja rida är långa. Men anläggningen är bristfällig på så många plan som aldrig skulle accepteras i någon annan verksamhet. Vi fryser ständigt på vintrarna i såväl ridhus som övriga lokaler och har ingenstans att värma oss, äta medhavd matsäck eller för föräldrar att vänta på sina ridande barn. Att investera i ett nytt ridhus och caféteria borde vara ett säkert sätt att ta tillvara och förvalta det enormt stora intresse som finns för ridningen i Tyresö.
Datum: 2021-05-27 11:17
Inskickat av: Anna Lönnqvist
Kommentar: Inte bara viktigt för kvalité i djurhållning men även för att ridsporten är en arena för många barn i form av det är en aktivitet som alternativ till andra aktiviteter. Dessutom ger ridsporten möjlighet till lägeraktivitet på loven och även praktikplatser för högstadie-elever. Viktig verksamhet att bevara.
Datum: 2021-05-27 12:20
Inskickat av: Olof Ryderberg
Kommentar: Hej. Det är hög tid att prioritera upp ridning som sport och aktivitet i Tyresö kommun. Vi är många som tycker att det är ett eftersatt område som får stå tillbaka för andra sporter/aktiviteter. Ett nytt ridhus är av största vikt för utvecklingen av medborgarnas möjligheter att få delta och njuta av denna uppskattade sport/aktivitet. Det finns dessutom evidens för att barn och ungdomar som deltar i ridning och tillhörande aktiviteter utvecklas till goda ledare senare i sina yrkesliv. Vi är också en av många hästintresserade Tyresöfamiljer som undrar varför det finns så få möjligheter att hyra en box inom kommunens gränser om man äger en egen häst. Vi är istället tvungna att resa till Haninge, Nynäshamn, Huddinge och Botkyrka kommuner där möjligheterna är oändligt mycket fler. Snälla politiker, ryck upp er och satsa mycket mer på hästsporten i Tyresö kommun! Den utgör en fantastisk miljö för våra barn och ungdomar. Det är dags att satsa på detta område! Vi hoppas att det börjar med ett nytt ridhus enligt förslaget! Med vänliga hälsningar Olof Ryderberg
Datum: 2021-05-27 13:05
Inskickat av: Paola Klevstig
Kommentar: Jag stödjer förslaget
Datum: 2021-05-27 16:09
Inskickat av: Birgitta Günenc Eklund
Kommentar: Då man vet vilken betydelse dessa fantastiska djur har för barn och ungdomar och dysfunktionella, som fått nytt liv i kontakt med hästar kan man inte annat att stödja denna verksamhet.
Datum: 2021-05-27 21:12
Inskickat av: Annelie Christensen
Kommentar: Tycker det är en självklarhet att vi skall främja alla aktiviteter som bygger på fysisk aktivitet. Att främja aktiviteter som också innebär att våra invånare, har en chans att få rid och lära sig om djurvård, lära sig att ta hand om allt vad ett stall innebär, att ta hänsyn och visa djur och människor respekt, tycker jag absolut att vi skall främja.
Datum: 2021-05-27 21:34
Inskickat av: Maria Hagström Wahlberg
Kommentar: Jag stöder förslaget till om- och utbyggnader på Fårdala gård!
Datum: 2021-05-29 11:09
Inskickat av: Isabella Fletcher
Kommentar: J
Datum: 2021-06-02 17:02
Inskickat av: Sandra Lindell
Kommentar: Toppen!
Datum: 2021-06-02 17:19
Inskickat av: Anna-Karin Håkansson
Kommentar: Har bott i Tyresö 1974-2005, arbetat i Tyresö till 2020, min dotter gick på ridskolan på -80 talet, gäller inte min röst då?
Datum: 2021-06-02 17:23
Inskickat av: Johanna
Kommentar: Såklart jag stödjer så verksamheten fortsätter på bästa sätt.
Datum: 2021-06-02 17:29
Inskickat av: Anna-Karin Dahlen
Kommentar: Rididrotten är den näst största bland kvinnor efter fotboll, men stöttas för dåligt av det offentliga. Bra förslag
Datum: 2021-06-02 17:40
Inskickat av: Catrin
Kommentar: Givet att ridskolan ska få bättre förutsättningar.
Datum: 2021-06-02 17:42
Inskickat av: Sarah
Kommentar: Det är väl självklart att ridskolan ska få ett till ridhus. Kan dom lägga pengar på en massa andra saker så kan dom gott och väl lägga pengar på ridskolan.
Datum: 2021-06-02 17:54
Inskickat av: Barbro
Kommentar: Har barnbarn i Tyresö som vill börja tida
Datum: 2021-06-02 18:11
Inskickat av: Julia
Kommentar: Tidigare ryttare på fårdala, klart dom förtjänar detta!! Ge fler chansen att få ta sig in i den fantastiska världen bland hästar.
Datum: 2021-06-02 19:42
Inskickat av: Monicka nybrand
Kommentar: Självklart
Datum: 2021-06-02 19:52
Inskickat av: Sofie
Kommentar: Mycket bra förslag
Datum: 2021-06-02 20:20
Inskickat av: Agneta
Kommentar: Satsas det på ishall, fotbollsplan,padelbanor. Ja då ksn ni verkligen oxå satsa på ett ridhus. Kanske det bara är för att det är flest av kvinnligt kön som rider. För kommunen tänker väl genus hoppas jag.
Datum: 2021-06-02 21:33
Inskickat av: Ulrika
Kommentar: Sorgligt att idrott som främst engagerar tjejer är så lågt prioriterad. Redan som barn får man lära sig att killar är viktigare och får kosta mer. Tjejer däremot får byta om på ett kallt loft. Nu är det dags att ändra på det och lägga resurser på ridanläggningen!
Datum: 2021-06-02 21:38
Inskickat av: Lena
Kommentar: Nyss pensionär och vill återuppta min ridning från ungdomen men med en kö på 600 före så lär jag hinna dö innan det är min tur. Bedrövligt av kommunen att inte ha en ridskola till och se till att Fårdala får det som saknas dom, hur svårt kan det vara?
Datum: 2021-06-02 21:46
Inskickat av: Elin
Kommentar: Såklart skall ungdomsidrotten få politiskt stöd för att kunna utvecklas i linje med efterfrågan.
Datum: 2021-06-03 00:15
Inskickat av: Nina Dahl
Kommentar: Angeläget och bra förslag i en sport som både skänker glädje, lär ut ansvar, träning och där barn och unga får vara med djur! Viktigt!
Datum: 2021-06-03 08:34
Inskickat av: Tomas Hellman
Kommentar: En självklarhet!
Datum: 2021-06-03 08:45
Inskickat av: Marika
Kommentar: Bra förslag! Har en sjuk vuxen dotter som behöver ridning som rehab. Nu får hon åka till Skutans gård för att rida och det tar både tid och kraft som vi sluppit om hon fått plats i Tyresö
Datum: 2021-06-03 08:46
Inskickat av: Lina
Kommentar: Från en som själv är uppväxt i stallet: det räddade mig från att halka snett i tonåren, en lär sig disciplin, ansvar och andra ovärderliga saker inför vuxenlivet. Maximera kapaciteten så fler kan få med sig det, ni får igen det flera gånger om!
Datum: 2021-06-03 11:06
Inskickat av: Maria Jänkälä
Kommentar: Man bygger ny ishall.. Bygg nytt ridhus!
Datum: 2021-06-03 11:53
Inskickat av: Pernilla Galera Lindblom
Kommentar: Väldigt bra initiativ! Allt som bidrar till mer rörelse och meningsfulla aktiviteter bland unga ska stöttas!
Datum: 2021-06-03 14:07
Inskickat av: Kerstin Hedenstrand
Kommentar: Tyresö kommun vill gärna framställa sig som en föreningsvänlig kommun! Upp till bevis. Fårdala ridskola gör en stor insats för funktionsnedsatta barn som ofta har svårt att hitta fritidssysselsättningar och andra barn.
Datum: 2021-06-03 20:04
Inskickat av: Birgitta
Kommentar: Mycket bra förslag. Nu är det verkligen på tiden att man satsa på ridsporten! Med så många som står i kö, borde det gjorts för länge sedan.
Datum: 2021-06-04 16:15
Inskickat av: Bengt-Åke
Kommentar: Jättebra förslag. Behovet är stort och det är hög tid att gå från ord till handling.
Datum: 2021-06-04 16:38
Inskickat av: Madelene
Kommentar: Jag tycker ofta att ridverksamhet är ganska styvmoderligt behandlat av oförstående kommunpolitiker som inte förstår verksamhets behov och inte heller vilken fantastisk aktivitet det är för både vuxna och barn. Ridning har till nyligen inte ens räknat som friskvård och träning. Eftersom det handlar om stora djur krävs inte bara ett ridhus och utbyggnader utan även mer hagmark, och bättre hagar till hästarna! Ridstigen i reservatet bör fortsätta att upprustas! Jag förstår inte att man kan lägga ner så mycket pengar på en ishall men inte prioriterar ridning, är ett så enkelt för att det är mest tjejer som rider.....
Datum: 2021-06-05 10:46
Inskickat av: Lotta
Kommentar: Jag vill att min dotter, som redan nu vid 2 års ålder älskar hästar, ska kunna börja med ridning när hon har åldern inne och då är det viktigt att hon får möjligheten samt att det inte ska behöva vara trängsel å stress.
Datum: 2021-06-06 07:30
Inskickat av: Annika
Kommentar: Jag har tillbringat många frusna timmar där då vår dotter har ridit. Stödjer absolut detta förslag. Alla som rör sig på denna anläggning behöver större utrymme och framför allt få ett varmt omklädningsrum, cafeteria, och ridhus. Att vi har en sådan här verksamhet i vår kommun är så mycket värt, satsa på den!
Datum: 2021-06-13 09:04
Inskickat av: A
Kommentar: Mycket bra förslag!
Datum: 2021-06-17 13:20
Inskickat av: Åsa
Kommentar: Jättebra, genomtänkt och viktigt förslag!
Datum: 2021-06-17 15:07
Inskickat av: Jill
Kommentar: Viktigt
Datum: 2021-06-17 16:08
Inskickat av: Lena Andersson
Kommentar: Fantastisk ridskola där jag tillbringade min ungdom. Självklart ska det satsas på ridsport 😀
Datum: 2021-06-18 09:42
Inskickat av: Eva
Kommentar: Det behövs en satsning på tjejidrott så ett nytt ridhus borde verkligen ha hög prio.
Datum: 2021-06-18 20:40
Inskickat av: Karin
Kommentar: Jag är uppvuxen på ridskolan - så också mina tre barn. Vi ”valde”/”fick” flytta från Tyresö för att kunna erbjuda våra barn rimliga förutsättningar att på ett säkert sätt kunna fortsätta sin ridutbildning/fritidsaktivitet...vi gav upp läns vägen. Privatridande barn och ungdomar ska inte erbjudas träningstider i ridhus före skolan eller efter läggdags. Ridsport kan inte bedrivas endast på helger. Självklart ska det finnas bra förutsättningar för barn, ungdomar och unga vuxna på olika nivåer ska kunna utöva ridsport i Tyresö. Självklart ska det inte vara årslånga köer för barn och ungdomar att börja med sin valda idrott. Tyresö Kommun - öppna ögonen och våga satsa på ridsporten. Den är mer än en timmes träning - den är en fristad och ger gemenskap över åldrar. Den ger kunskap, struktur, ödmjukhet och mod. Den är också mer än ridskoleformen som huvudsakligen finns representerad i Tyresö idag - den är både bredd och spetsidrott. Låt barn och ungdomar få drömma och sträva. Se till att göra en ordentlig inventering i sporten och gör som andra kommuner likt Linköping, Huddinge och Lund - satsa på ridsport och jämställdhet.
Datum: 2021-06-19 21:27
Inskickat av: Lina baker
Kommentar: Stödjer